A hatékony tanulás stratégiái

Ismerős a helyzet, amikor tanulnod kellene, de minden más fontosabbnak és érdekesebbnek tűnik, mint a nyitott könyv és füzet felett töltött órák? Kész kínszenvedés – helyette természetesen lehetne netezni, játszani, szelfizni, plafont bámulva ágyon heverészni, csetelni.

Vagy nagy nehezen ráveszed magad, mert kötelességtudó vagy (esetleg kilátásba helyeztek a szüleid valamilyen jutalmat / büntetést), de örömöd nem lesz a folyamatban. Előfordul, hogy órákat görnyedsz a könyv felett és nem megy a fejedbe semmi. Vagy a dolgozat / felelés pillanatában hullik ki belőle minden, amiről azt hitted,tudod.

Ha átélted már valamelyik fenti helyzetet, és szeretnél változtatni rajta, tudok segíteni.

Elsődleges célom az, hogy megtanulj tanulni, megtanuld az ismeretek megszerzésének és feldolgozásának, hasznosításának legjobb technikáit, mindezt egyénre szabottan.

Most az iskolai tananyag elsajátításában veszed hasznát – később bármilyen tanulási folyamat alapjaként szolgál.

Az élethosszig tartó tanulás és az arra való képesség a 21. században már nem kérdéses. Nemcsak a közoktatás keretein belül, de a munkaerőpiacra kilépve is állandóan fejlődnöd, tanulnod, képezned kell önmagad, s ehhez elengedhetetlen a hatékony tanulás.

A mondás szerint nem halat kell adni az éhezőnek, hanem meg kell tanítani halászni.

Ha tudsz hatékonyan tanulni, kezedben a kulcs a sikerhez.